Moe

Ejere af etageejendomme kan nu se, hvad der præcist skal til for at opnå en dansk DGNB-certficering. Manualen har siden i går været offentlig tilgængelig på Green Building Council Denmarks hjemmeside, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Manualen kommer efter et flere år langt arbejde med at tilpasse den tyske manual til danske vilkår og at afprøve, om den fungerer i praksis. Fire etageejendomme har fungeret som pilotprojekter og har således allerede fået den grønne certificering.

På kontorområdet blev den tilsvarende manual offentligt tilgængelig for et års tid siden, og siden er den blevet downloadet 400 gange. I dette segment er 13 ejendomme i dag certificeret – blandt andet rådgivningsfirmaet MOE’s domicil i Buddinge (billedet), der er er ejet af PensionDanmark.

”Der er desuden en pipeline med cirka 50 projekter, som vil blive certificeret inden for et års tid. Dertil kommer nogle boblere, som vi hører om, men hvor der ikke er sendt tilmeldinger ind endnu,” siger direktør Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark. Hun glæder sig over, at man blot siden i går har fået 25 henvendelser om at få den seneste manual tilsendt.

Der er foreløbigt uddannet 400 konsulenter, der kan certificere efter DGBN-standarden, så der er kapacitet til at tage imod de mange interesserede.

Green Building Council Denmark er en non profit-organisation, der har 245 medlemmer fra ejendoms- og byggeribrancherne – herunder de fleste af de store selskaber.